Przygotowując codzienne posiłki warto wykorzystać produkty sezonowe, które dostarczą naszemu organizmowi nie tylko dużej ilości witamin, ale przy okazji sprawią, że będziemy czuć się dobrze. W naszym codziennym jadłospisie powinna znaleźć się porcja: warzyw, owoców, tłuszczy, białek oraz produktów zbożowych. Dietetyk Kinga Stopa zaleca, by nasze produkty były zdrowe i kolorowe.
Jak uniknąć nadmiernego przybrania na wadze wiosną? Zdaniem dietetyk, warto przed posiłkiem wypić szklankę wody, a spożywając posiłek należy jeść powoli, przeżuwając dokładnie każdy kęs.
Codzienna dawka ruchu pełni ważną rolę w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała.
Jakie zdrowe przekąski można wykorzystać w diecie wiosennej?
Jak zaplanować posiłki na wiosnę, aby cieszyć się w pełni energią i zdrowiem? Na temat prawidłowo zbilansowanej diety, usłyszymy w „Poradniku dietetycznym” w piątek (29.03) o godz. 10.40, na który serdecznie zapraszamy. Gościem audycji będzie dietetyk Kinga Stopa.
Napisz komentarz
Komentarze