Rozpoczął się on od części teoretycznej poprowadzonej przez p. Monikę Sarzyńską, pasjonatkę zdrowego odżywiania, która przybliżyła młodzieży najważniejsze zasady, w jaki sposób dbać o zdrowie poprzez właściwe, codzienne wybory:
Podstawą dbania o zdrowie są nie tylko zasady zdrowego odżywiania, ale również aktywność fizyczna, właściwa ilość snu i higiena umysłu:
Na kiermaszu znalazły się m.in. zdrowe kanapki z chlebem własnej roboty, z twarogiem, pastą jajeczną i warzywami, różnorodne sałatki, owsiane i amarantusowe ciasteczka, a także owoce, zielona herbata, naturalny sok jabłkowy i woda z miętą i cytryną.
Cały dochód z kiermaszu zostanie przeznaczony na misje w Ekwadorze, tam, gdzie pracuje s. Ligia, aby pomóc jej w tym trudnym dziele ewangelizacji i pracy wśród dzieci z ubogich rodzin.
Napisz komentarz
Komentarze