Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Green Office Ecologic BANER

Dietetyka rady na upały

Co wziąć do pracy na drugie śniadanie i co ugotować na obiad? W czasie upałów, kiedy apetyt zdecydowanie nam się zmniejsza i nie mamy ochoty na ciepłe potrawy, odpowiedzi na te pytania są nie lada wyzwaniem.

O to co jeść, aby dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin i składników mineralnych, a jednocześnie go schłodzić zapytaliśmy dietetyk, Kingę Stopę.

POSŁUCHAJ

Dietetyk zachęca, abyśmy dodawali do swojego jadłospisu koktajle owocowe, smoothie oraz soki, jednak tylko te stuprocentowe.

POSŁUCHAJ

Często popełnianym przez nas błędem jest niespożywanie posiłków w ciągu dnia, za to ucztowanie wieczorem.

POSŁUCHAJ

Dietetyk odradza smażenie produktów. Zwraca uwagę, że zdecydowanie zdrowszą metoda obróbki termicznej jest np. gotowanie na parze.

POSŁUCHAJ

Gofry lub lody z bitą śmietaną, słodkimi posypkami lub polewami, latem wydają się nam szczególnie smakowite. Jednak i w tym przypadku podstawą jest umiar.

POSŁUCHAJ

Pamiętajmy, że w czasie upałów musimy przede wszystkim dużo pić, najlepiej czystą wodę.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze