Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Udane grzybobranie

Udane grzybobranie, to nie tylko miło spędzony czas i cieszenie się z pysznie przyrządzonych dań, ale także uniknięcie niebezpiecznych skutków ubocznych wynikających z pomylenia grzybów jadalnych z trującymi.

Autor: Józef Sieczka

Jadwiga Poświatowska, grzyboznawca z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Zamościu, w rozmowie z Magdaleną Berdak wyjaśniła jak uniknąć zatrucia.

POSŁUCHAJ

Grzyboznawczyni powiedziała też jak zachować się w sytuacji gdy wystąpią u nas skutki uboczne.
POSŁUCHAJ

Najczęstszymi efektami zatrucia są nudności, ból brzucha, biegunka, skurcze mięśni i podwyższona temperatura. Wezwany w porę lekarz może uratować życie.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze