Odwiedzający Narol mogli uczestniczyć w występach zespołów wokalnych oraz tanecznych. Wydarzenie zakończyły patriotyczno – religijne obchody dnia 3 maja oraz biegi uliczne.
Stanisław Woś, burmistrz Miasta i Gminy Narol w rozmowie z Anną Głowacką wyjaśnił, jak powstała idea zorganizowania po raz pierwszy w Narolu Międzynarodowego Turnieju Smaku Nalewek.
Jan Babczyszyn, prezes Polskiej Akademii Smaku, jeden z twórców Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu oraz konkursu Polska Nalewka Roku był członkiem kapituły konkursowej. Podkreślił, na jakie walory komisja zwracała uwagę przy wyborze najlepszych smaków nalewek.
W imprezie uczestniczyły Koła Gospodyń Wiejskich z Gminy Narol. Maria Wilczyńska, przedstawicielka koła „Florianki” wyjaśniła, jakie przysmaki znajdowały się na jej stanowisku.
Patronat honorowy nad czterodniowym wydarzeniem objął Marszałek Województwa Podkarpackiego.
Napisz komentarz
Komentarze