Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Lato - bogactwo warzyw i owoców

Lato to czas obfitujący w różnorodne warzywa i owoce.

Autor: Pixabay

W naszych ogrodach, na targach oraz supermarketach pojawiają się poszczególne, sezonowe produkty.

W lipcu możemy przygotować wiele ciekawych dań na bazie sezonowych warzyw, tłumaczy Marcin Sikora, kucharz, doradca kulinarny, pasjonat kuchni polskiej i regionalnej.

Lipiec to także sezon na fasolkę szparagową. Możemy ją przygotować na wiele sposobów.

Obecnie na naszych stołach królują również dania z cukinii.

Pamiętajmy, że warzywa i owoce są ważnym źródłem wielu składników odżywczych, m.in. potasu, błonnika pokarmowego, kwasu foliowego, prowitaminy A i witaminy C.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze