Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Bricomarché

Sezon na czereśnie

Czereśnie to owoce, które kojarzą się z latem. Są niezwykle aromatyczne, a ich smak w dużej mierze uzależniony jest od zawartości cukrów i kwasów.
Sezon na czereśnie

Źródło: Pixabay

Czereśnie to doskonałe źródło potasu, magnezu i błonnika. Zawierają witaminy z grupy B, witaminę A i C. Są jednak bogate w cukry – w 100 gramach tych owoców jest aż 14,6 gramów cukru. 

Czereśnie mogą stanowić dodatek do wielu dań wytrawnych, tłumaczy Marcin Sikora, doradca kulinarny.

Z czereśni warto także przygotować wytrawną konfiturę do wędlin.

Na bazie owoców, jakimi są czereśnie przygotujemy również wiele ciast i deserów.

Zapraszamy do słuchania poradnika kulinarnego w każdą środę o godz. 10:40, gdzie znajdą Państwo wiele kulinarnych inspiracji.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze