Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Hurtownia DAKO

Hummus - bogactwo składników odżywczych

W miniony poniedziałek (13.05) obchodzony był Międzynarodowy Dzień Hummusu.
Hummus - bogactwo składników odżywczych

Autor: Pixabay

Hummus wywodzi się z kuchni bliskowschodniej, ale obecnie znany jest już na całym świecie. Termin pochodzi z języka arabskiego i oznacza „ciecierzycę”.  Jest on doskonałą alternatywą dla osób będących na diecie. Przede wszystkim jest to bardzo dobre źródło białka i bogactwo składników odżywczych. 

Jak przyrządzić hummus? Tłumaczy doradca kulinarny, Marcin Sikora.

Hummus możemy także dowolnie modyfikować.

Hummus można też podawać jako sos lub dip do bardzo wielu potraw.

Zapraszamy Państwa do słuchania poradnika kulinarnego w każdą środę o godz. 10:40, gdzie znajdą Państwo wiele ciekawych kulinarnych inspiracji

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: Andrzej KuśTreść komentarza: Impreza bardzo ciekawa. Będziecie mogli nas posłuchać, zobaczyć, poznać nasze grono i zwyczaje oraz spróbować najzdrowszego jedzenia na świecie jakim jest dziczyzna - musicie tam być !!! To nasze dziedzictwo!!!Data dodania komentarza: 6.08.2024, 11:08Źródło komentarza: Jarosław KuchtaAutor komentarza: KTreść komentarza: Był mega dobrym, ciepłym czlowiekiem, który miał jeszcze wiele planów w głowie do zrealizowania - żal i smutek że go nie ma, wieczny odpoczynek …Data dodania komentarza: 18.07.2024, 22:05Źródło komentarza: Zmarł ks. Mirosław Prokop - proboszcz parafii pw. św. Katarzyny Aleksandryjskiej w SzczebrzeszynieAutor komentarza: DWTreść komentarza: Lubię toData dodania komentarza: 18.07.2024, 11:38Źródło komentarza: Aleksandra CzerwińskaAutor komentarza: JSTreść komentarza: Piękna impreza.Data dodania komentarza: 12.07.2024, 12:45Źródło komentarza: Jarmark św. Kiliana w SkierbieszowieAutor komentarza: AgataTreść komentarza: Piękna audycjaData dodania komentarza: 11.07.2024, 20:38Źródło komentarza: XIV Powiatowy Przegląd Dorobku Artystycznego i Kulinarnego Kół Gospodyń Wiejskich w PawłówceAutor komentarza: Jarosław FilipiukTreść komentarza: Młody człowiek, wiedza niesamowita! W wywiadzie pana Maksa jest wyraźna nuta pasji, ogromnej wiedzy i doświadczenia. Polecam poczuć ptasznika na dłoni. Dla mnie było to uczucie takiego...piękna, ciepełka, puchu. Coś niesamowitego! Nie bać się, jak hodowca kładzie na dłoni nawet największego pajęczaka, to wie co robi. Nam nic nie grozi, jedyny hamulec mamy w głowie.Data dodania komentarza: 10.07.2024, 14:59Źródło komentarza: Fakty i mity o pajęczakach - czy jest się czego bać?