Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Hummus - bogactwo składników odżywczych

W miniony poniedziałek (13.05) obchodzony był Międzynarodowy Dzień Hummusu.

Autor: Pixabay

Hummus wywodzi się z kuchni bliskowschodniej, ale obecnie znany jest już na całym świecie. Termin pochodzi z języka arabskiego i oznacza „ciecierzycę”.  Jest on doskonałą alternatywą dla osób będących na diecie. Przede wszystkim jest to bardzo dobre źródło białka i bogactwo składników odżywczych. 

Jak przyrządzić hummus? Tłumaczy doradca kulinarny, Marcin Sikora.

Hummus możemy także dowolnie modyfikować.

Hummus można też podawać jako sos lub dip do bardzo wielu potraw.

Zapraszamy Państwa do słuchania poradnika kulinarnego w każdą środę o godz. 10:40, gdzie znajdą Państwo wiele ciekawych kulinarnych inspiracji

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze