Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Słodkości związane z historią Zamościa

Ukazała się kolejna książka kucharska z przepisami związanymi z historią Perły Renesansu pt. „Zamość dobry – nie za słodki”. Autorkami publikacji są: Dominika Lipska oraz Bogumiła Zdzioch, zamojskie i pasjonatki.

Książka przybliża słodkie smakołyki, a wśród nich Tort króla Michała. Cóż to za deser? – mówi Dominika Lipska.

Wśród słodkich pyszności znalazł się również ulubiony deser Jana III Sobieskiego – arkas.

Książkę można pobrać w formacie PDF ze strony internetowej Miasta Zamość. Jest również dostępna w wersji drukowanej w Centrum Informacji Turystycznej i Historycznej w Zamościu.  

Więcej na temat książki „Zamość dobry – nie za słodki” usłyszą Państwo w czwartkowej Rozmowie dnia (11.04) o godz. 8.40 i (15.40).


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze