Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Olej palmowy

Olej palmowy zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego powinien być spożywany z umiarem.
Olej palmowy

Źródło: Fot. https://pixabay.com/pl/images/search/olej%20/

Produkty spożywcze zawierające w swoim składzie olej palmowy mogą sprzyjać rozwojowi groźnych dla naszego zdrowia chorób. W jakiego rodzaju produktach spożywczych znajdziemy olej palmowy, powiedziała dietetyk, Kinga Stopa.

Spożywanie w nadmiarze produktów spożywczych, które zawierają olej palmowy jest niezdrowe dla naszego organizmu. 

Spożywanie dużej ilości nasyconych tłuszczów może zwiększać ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, wysokiego ciśnienia krwi i otyłości. Więcej o oleju palmowym usłyszymy w „Poradniku dietetycznym” w piątek (15.03) o godz. 10.40, na który serdecznie zapraszamy. Gościem audycji będzie dietetyk Kinga Stopa.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze