Okazuje się również, że wielu Polaków w nieprawidłowy sposób przechowuje żywność w lodówce. Na górnej półce należy przechowywać produkty mleczne, środkowa półka powinna być zarezerwowana na dania obiadowe, a dolna półka jest idealna na surowe mięso i ryby. W jaki sposób prawidłowo przechowywać produkty spożywcze na poszczególnych półkach lodówki informuje dietetyk Kinga Stopa.
Jakie produkty powinniśmy przechowywać w szufladach i półkach drzwi naszych lodówek?
Kinga Stopa dodała, że żywność możemy przechowywać także w słoikach i puszkach.
Kinga Stopa dodała, że przez robieniem sklepowych zakupów warto wcześniej sporządzić ich listę.
Co możemy zrobić z nadmiarem jedzenia, by go nie wyrzucać? W Zamościu możemy podzielić się z osobami potrzebującymi i bezdomnym. Przy Parafii Świętego Brata Alberta przy ul. Edwarda Dembowskiego 24 w Zamościu funkcjonuje Jadłodzielnia – Spichlerz Brata Alberta. Jest to miejsce, w którym codziennie każdy może podzielić się jedzeniem. W pomieszczeniu jest dostępna lodówka oraz regały na żywność KLIKNIJ
Przed nami okres świąteczny. Więcej na temat alternatywnego przechowywania żywności usłyszą Państwo w Poradniku dietetycznym w piątek (01.12) o godz. 9.40, na który serdecznie zapraszamy. Gościem audycji będzie dietetyk Kinga Stopa.
Napisz komentarz
Komentarze