Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Bricomarché

Jesień, sezon na warzywa okopowe

Warzywa okopowe, znane również jako warzywa korzeniowe, są zdrowymi i odżywczymi składnikami naszej diety.
Jesień, sezon na warzywa okopowe

Autor: https://pixabay.com/pl/photos/warzywa-buraki-bataty-rynek-%C5%9Bwie%C5%BCy-1602058/

Są one bogate w błonnik, witaminy i minerały, co czyni je korzystnym wyborem dla naszego zdrowa. Szef kuchni, Marcin Sikora wymienia jakie warzywa okopowe najczęściej znajdują zastosowanie w kuchni polskiej.

Wiele kulinarnych możliwości dają nam bataty.

Z warzyw okopowych możemy przyrządzić puree, które posłuży nam do przygotowania warzywnego makaronu.

Warzywa korzeniowe to uniwersalne produkty, sprawdzające się w różnych stylach kulinarnych. Zachęcamy do eksperymentowania w kuchni z warzywami okopowymi.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze