Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama AGROLINK

Dynia – właściwości odżywcze i lecznicze

Dynia jest warzywem bogatym w witaminy i minerały m.in. magnez, selen, potas i cynk. Stanowi także źródło białka i błonnika pokarmowego. 

Autor: Źródło: pixabay.com

Kto powinien włączyć ją do swojej diety? Jakie właściwości mają pestki z dyni i olej z dyni? Na te i inne pytania odpowiedzi udziela Barbara Matysik, ekspert Radiowego Poradnika Zielarskiego.

POSŁUCHAJ

Dlaczego głównie mężczyźni powinni spożywać pestki z dyni?

POSŁUCHAJ

Okazuje się, że olej dyniowy posiada sporo drogocennych właściwości. Dla osób z jakimi dolegliwościami jest szczególnie przeznaczony?

POSŁUCHAJ

Więcej na temat właściwości odżywczych i leczniczych dyni już w najbliższym wtorkowym odcinku Poradnika Zielarskiego. Zachęcamy do słuchania.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze