Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Green Office Ecologic BANER

Papryka - aromatyczne warzywo o szerokim zastosowaniu

Czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa – papryka to warzywo o ciekawym smaku, które zdobi potrawy i wzmacnia siły witalne.

Autor: fot. Pixabay

Papryka jest też warzywem niskokalorycznym. Dlaczego warto włączyć ją do codziennej diety, tłumaczy kucharz, Marcin Sikora.

POSŁUCHAJ

Marcin Sikora wyjaśnia również na co zwrócić uwagę przy wyborze papryki.

POSŁUCHAJ

Z papryki możemy przygotować wiele ciekawych dań.

POSŁUCHAJ

Średniej wielkości papryka waży około 200 g – w takiej ilości znajduje się zaledwie 55 kcal. To warzywo jest bardzo sycące a przy tym nie stanowi dużego obciążenia dla układu trawiennego.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze