Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Green Office Ecologic BANER

Trwa sezon malinowy

Te owoce lubimy jeść przede wszystkim ze względu na ich walory smakowe ale nie zapominajmy, że to także skarbnica wartości odżywczych.

Autor: fot. Pixabay

Znajdziemy w nich cenne witaminy i minerały takie jak witamina C i E (naturalne antyoksydanty), witaminy z grupy B: B1, B2, B6, kwas foliowy, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo.

Zapytaliśmy mieszkańców naszego regionu czy lubią jeść maliny w jakiej formie najczęściej je spożywają.

POSŁUCHAJ

Tak już usłyszeliśmy, maliny możemy spożywać w różnorakiej formie. Są one także niskokaloryczne. 100 gram malin ma ok. 50 kcal. To świetny przysmak dla osób będących na diecie oraz cukrzyków.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze